top of page

PROGRAMES

Club de l'emprenedor/a

Vols participar en els nostres programes? Si estàs interessat, inscriu-te en aquest enllaç i nosaltres contactarem amb tu

Club de l'emprenedor/a

Club emprenedor.jpg
idea-633315_1280.png

El Club de l’Emprenedor s’articula com un espai de trobada i de treball a disposició dels emprenedors i les emprenedores de la ciutat que hagin creat o estiguin treballant en el seu projecte d’empresa. Al Club podran posar en comú aspectes relacionats amb els projectes empresarials, compartir i intercanviar experiències, i participar de les activitats que es programen específicament pel seu col•lectiu.


Els objectius del Club de l’emprenedor es poden resumir en: 

  • Impulsar la cultura emprenedora al municipi.

  • Facilitar als emprenedors i les emprenedores un espai de treball on elaborar el pla d’empresa

  • Promoure l’intercanvi d’experiències i opinions.

  • Enfortir les habilitats que formen el caràcter emprenedor

  • Generar noves idees empresarials

  • Contribuir a la consolidació i enfortiment dels projectes i les empreses.

  • Fomentar l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Amb la creació del Club de l’Emprenedor es posa a disposició un espai on recollir propostes i intercanviar experiències i opinions al voltant del fet d’emprendre. A més, es posa a disposició les eines necessàries per poder realitzar el pla d’empresa, consultar bibliografia, connectar-se a internet, accedir a programes de formació, tallers i altres.

Programa Consolida't

El programa Consolida’t està adreçat a les persones emprenedores que han creat una empresa, amb un mínim d’un any d’antiguitat. Té per objectiu  donar suport a  la consolidació i enfortiment del treball autònom, mitjançant l’assessorament personalitzat d’experts en cada matèria, durant l’any de duració del programa. Així, els experts del programa analitzaran el pla estratègic de cada empresa participant, la forma jurídica més escaient  i definiran el  seu pla de màrqueting. Posteriorment, es realitzarà formació en l’àmbit financer comptable i s’oferirà  als participants la possibilitat de potenciar aspectes com el màrqueting digital, la comunicació empresarial,  potenciar el networking o gestionar el temps de manera més eficient.

Més informació: https://www.consolidat.cat/ 

startup-3267505_1920.jpg

Programa Emprèn!
Suport a la dona emprenedora

Presentem un innovador programa d'acompanyament a la dona emprenedora, per potenciar la creació i consolidació d'empreses per part de les dones.

El programa, 100% subvencionat per la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat de la Vall del Tenes, ofereix assessorament personalitzat en aspectes clau per a l'èxit de l'empresa, com:

- Estratègia de negoci,. 

- Pla financer per a la viabilitat de l'empresa.

- Assessorament en  aspectes legals segons l'activitat.

- Gestió de les competències més rellevants per a emprendre (motivació, gestió de les emocions, desenvolupament dels punts forts de l'emprenedora...) 

Els continguts s'adapten a cada projecte de manera individualitzada, segons les caracterísiques de cada projecte i les necessitats de cada participant.

Emprèn! (1).png

Tallers d'Emprenedoria per a Joves

people-2557399_1920.jpg

Per quart any consecutiu, el departament d’Emprenedoria del SEOVT torna a oferir els tallers d’emprenedoria per a estudiants d’ESO, cicles i Batxillerat als Instituts dels 4 municipis que integren la Mancomunitat de la Vall del Tenes.

Aquests tallers, emmarcats dins el  contingut curricular de secundària, pretenen fomentar l’esperit emprenedor dels i de les estudiants com una forma de vida. Es treballen continguts com  “Què significa ser emprenedor” i  “Generació d’idees”, que basant-se en el foment del pensament lateral  demostren que l’actitud és la clau de l’èxit emprenedor.

També es  forma als alumnes sobre què necessiten per a  dissenyar un Pla d’empresa i com portar-lo a terme.

Programa Cultura Emprendora a l'Escola (CuEmE)

Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa i l’administració.

El programa està impulsat per la Diputació de Barcelona i participen les escoles del nostre territori a través de la Mancomunitat de la Vall del Tenes. Les àrees directament implicades són les d’educació dels ajuntament participants, i la de promoció econòmica representada pel SEOVT, amb l’objectiu de facilitar la relació de les escoles amb l’entorn, actuant com a dinamitzadors i coordinadors del projecte, posant els seus recursos al servei de l’esperit emprenedor de l’alumnat.

La cooperativa centra l’activitat empresarial en la persona i no en el capital, es gestiona de manera democràtica i participativa i dóna part dels beneficis a projectes socials, triats per les pròpies cooperatives.

Enguany s’està portant a terme la 7ena edició, amb la participació de les escoles El Colomer i El Turó, de Bigues i Riells, Els Vinyals i Les Llisses, de Lliçà de Vall.

Més informació: https://www.diba.cat/web/cueme

CUEME_COLOR_articulació_vertical_Mesa_d
bottom of page